13 Jan

DJ Marble

by DJ Marble

O DJ Marble ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική ως DJ το 1993. Το 1995 ξεκινά να ασχολείται με την μουσική παραγωγή και στήνει το πειραματικό Rap group τους “Quark Breakers”.

Το 1997 γίνεται ένας εκ των ιδρυτών του ιστορικού Rap group “Βαβυλώνα” με το ψευδώνυμο Κύρος και αναλαμβάνει τον ρόλο του DJ και για τους Active Member .

Το 1998 συμμετέχει στο πρώτο επίσημα μουσικό συγκρότημα αποτελούμενο απο Turntablist DJ’s τις ΑΝΞΛΚΤΣ ΕΠΙΠΕΔΕΣ ΔΙΝΕΣ όπου αναλαμβάνει την μουσική παραγωγή και ηχογράφηση του mixtape “Χρονικές Τομές”.

Το 1998 σταματάει να δραστηριοποιείται στην Freestyle Productions και δημιουργεί την δική μου ομάδα μουσικής παραγωγής, την Timecode Creations η οποία διοργανώνει τα πρώτα Open Turntablism Events.

Απο το 2001 συμμετέχει ως μουσικός (Turntablist) στο Afrobeat μουσικό σχήμα Happy Dog Project.

To 2003 συμμετέχει στο γκρουπ “Αντώνης Λιβιεράτος and the Bl.ob” και παίζει ως Support Act στον David Holmes (Ninja Tune Records) στο Gagarin 205.

Από το 2003 μέχρι και το 2010 συνεργάζεται με το Studio Ήχοτρον ως ηχολήπτης ηχογραφώντας απο Ελληνική Έντεχνη, Jazz, Hip-Hop μέχρι και πειραματική μουσική.

Το 2004 με την Μαριλέττα Κωνσταντάρα δημιουργεί το πειραματικό group Musicaholiks.

Το 2014 μαζι με τους Normatraxx System (DJK, DJ Marble , MCD) παίζει ως Support Act στον DJ Shadow στο Stage Volume 1 στην Αθήνα.

Έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ για το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, έχει πάνω 35 συμμετοχές στην Ελληνική Δισκογραφία και παράγει ασταμάτητα μουσική απο το 1995.

Έχει συμμετάσχει σε αμέτρητα live και DJ Sets απο το 1993. Οι μουσικές επιλογές του ως DJ ανακατεύουν το Funk, την Jazz, την Soul, την Rap και την Trip-Hop μουσική.